ЕК одобри доплащанията към директните субсидии за 2009

922
ЕК одобри доплащанията към директните субсидии за 2009

С решение на ЕК от 13 август 2009 г. на България се разрешава да предостави национални доплащания към директните плащания за 2009 г. по схеми и в размер в съответствие с искането на България от 29 май 2009г, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

В решението на ЕК са одобрени национални доплащания за четири схеми за подпомагане:

  • единно плащане на единица площ (лева/хектар).
  • плащане за говеда - ще се предоставят плащания според броя на говедата в стопанството, като избираеми за подпомагане през 2009 г. са стопанства, които към 28 февруари 2009 г. са отглеждали 5 или повече говеда.
  • необвързана схема за овце и кози - по тази схема плащания ще се предоставят според броя на овцете-майки в стопанството, като избираеми за подпомагане са стопанствата, които към 1 октомври 2008 г. са отглеждали повече от 20 броя овце-майки и към 28 февруари 2009 г. повече от 20 кози-майки.
  • обвързана схема за овце и кози- ще се предоставят плащания за овце-майки и кози-майки според броя на овцете-майки и/или козите-майки отглеждани в стопанството. Избираеми за подпомагане са стопанства, които към датата на представяне на заявлението за подпомагане отглеждат повече от 20 овце-майки и/или повече от 20 кози-майки.

Земеделските стопаните, които отговарят на изискванията по съответните схеми могат да кандидатстват по всяка една от схемите едновременно.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg