Фонд за недвижими имоти България притежава 35 хил. дка земеделски земи

1148
Фонд за недвижими имоти България притежава 35 хил. дка земеделски земи

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ е придобило 173 недвижими имота, представляващи общо 1 405.5 декара обработваема земеделска земя, намиращи се в областите Добрич, Варна, Силистра, Разград, Русе, Плевен, Велико Търново и Враца, съобщава сайтът на БФБ-София.

С новозакупените имоти общо притежаваните от дружеството земеделски земи възлизат над 35 000 декара.

През март Агенцията за енергийна ефективност издаде сертификат за енергийна ефективност клас А за сградите Търговски център "Доверие Бриколаж" гр. София и Търговски център "Доверие Бриколаж" гр. Варна, собственост на фонда.

Съгласно закона за местните данъци и такси дружеството ще бъде освободено от плащането на данък сгради за тези сгради за срок от десет години от 2008 до 2017 г. Сумата на данък сгради за двата търговски центъра за 2007 г. е 29 774 лв.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ придоби Търговски център Доверие Бриколаж, София и Търговски център Доверие Бриколаж, Варна за сумите от 6 млн. евро и 4 млн. евро.

По настоящем фондът има сключени 10-годишни договори за наем за съответно 54 087 евро и 36 060 евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...