Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ увеличава капитала си

1076
Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ увеличава капитала си

Ръководството на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ () е взело решение за увеличение на капитала от сегашните 14 044 300 лв. на 28 088 600 лв., чрез издаване на 14 044 300. Толкова ще бъде и броят на новите акции, предложени за записване, съобщиха от Българска фондова борса. Решението е взето на заседание на СД на дружеството от 6 февруари.

Съотношението между издадените права и новите акции е 1/1. Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 2 000 000 бр. нови акции, съобщават от Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ.

Номиналната стойност на книжата е 1 лв., а емисионната им е 1.1 лв. Инвестиционният посредник Булброкърс ще обслужва увеличението на капитала, а ОББ е банката, към която ще се открие набирателна сметка.

Право да участват в увеличението на капитала ще имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след обнародване на съобщението в Държавен вестник, което предстои бъде направено.

Увеличението на капитала се извършва с цел финансиране на инвестиционната дейност на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ, т. е. основно за закупуване на земеделска земя, уведомяват от дружеството.

Днес книжата на фонда поскъпнаха с 0.74% до средните 1.36 лв. при една изтъргувана акция.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg