Фонд „Земеделие“ пак финансира фермери

1108
Фонд „Земеделие“ пак финансира фермери

В Областните поделения на ДФ „Земеделие” се възстановява приемът на инвестиционни проекти по двете национални програми „Растениевъдство” и „Животновъдство” за регионите, включени в програма за алтернативно земеделие „Родопи”, регионалната програма за Северозападна България и програмата за развитие на земеделието и селските райони в Странджа-Сакар, съобщиха от фонда.

При подаване на проекти земеделските производители от трите региона могат да кандидатстват за получаване на капиталови субсидии и субсидии за покриване разходите за лихви за целия период на кредита. Чрез програмите „Животновъдство” и „Растениевъдство” стопаните имат възможност да увеличат инвестициите в стопанството си, да създават животновъдни ферми, да закупуват племенни животни, да създават или модернизират оранжериите и овощните си градини, както и да развиват производството на качествена продукция за пазара.

Капиталовите субсидии по програма „Родопи” и „Странджа Сакар” се предоставят в рамките на 20% от кредита, а по програма „Северозападна България” – 14% от размера на заема.

Чрез рефинансиране на търговските банки, които имат сключен договор с ДФЗ, се подпомагат проектите на кандидатите. За тези, които се кредитират пряко от ДФ “Земеделие”, могат да се предлагат всички допустими от действащото законодателство обезпечения, като се предпочитат жилищни недвижими имоти.

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg