ФЗЗ Мел инвест увеличи възнаграждението на обслужващото дружество от 2% на 3%

762
ФЗЗ Мел инвест увеличи възнаграждението на обслужващото дружество от 2% на 3%

На проведено заседание на Съвета на директорите на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ-София () от 6 февруари 2008 г. е прието решение да се увеличи възнаграждението на обслужващото дружество от 2% на 3% без ДДС от средната годишна стойност на активите на АДСИЦ за поддръжка и управление на земеделските имоти.

Нека припомним, че ръководството на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ взе решение за увеличение на капитала от сегашните 14 044 300 лв. на 28 088 600 лв., чрез издаване на 14 044 300 нови акции.

Съотношението между издадените права и новите акции е 1/1. Капиталът ще бъде увеличен, само ако бъдат записани и платени най-малко 2 000 000 нови акции, съобщават от Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ.

Номиналната стойност на книжата е 1 лв., а емисионната им е 1.1 лв.

Увеличението на капитала се извършва с цел финансиране на инвестиционната дейност на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ, т. е. основно за закупуване на земеделска земя, уведомяват от дружеството.

Днес акциите на фонда поскъпнаха с 2.94% до средните 1.40 лв.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg