Най-големият в света комбайн идва на Агра

844
Най-големият в света комбайн идва на Агра

Най-големият в света зърнокомбайн ще видят посетителите на Агра 2008. Машината с марка Cлаас Lеьион 600 с 10.5-метров варио хедер ще бъде изложена на щанда на българската фирма „Рапид КБ”.

Тя е една от многото новости, които ще бъдат представени на Международната селскостопанска изложба от 19 до 23 февруари в панаирния комплекс в Пловдив. Общо 762 фирми от 39 държави са подали заявки за участие.

Четири световни иновации са сред техните експонати. Системи за капково напояване гарантират прецизно и икономично използване на вода. Тя е разработка на италианската компания A.T.P. Avanzte Technologie Plashtiche.

В същата сфера е новият продукт на друг италиански изложител – Techir, който предлага капкови маркучи с допълнителни приспособления. Холандската фирма Verbakel BV е направила автоматична хранилка за угояване на свине, която дозира менюто и е подходяща за малки и големи животни. Най-ефикасната и най-добре координирана програма за разплод на животни, която осигурява максимална производителност и качество, е на датската Danbred.

Осем са новостите за европейския и българския пазар, които ще пристигнат на Агра 2008. Сред тях е програмен продукт, който автоматично определя колко светлина на квадратен метър е необходима в оранжериите според слънчевото греене, вида и броя на растенията, наличните осветителни тела. С него се разработват месечни графици за осветяване по часове, за да се стимулира растежа.

GPS-системите за управление и контрол на селскостопански машини и транспортни средства са сред хитовете на изложбата. Те са подходящи както за земеделието, така и за лозаро-винарската промишленост.

Водоразтворим торов гел, който се внася в почвата чрез системите за капково напояване, ускорява зреенето, повишава добивите и качеството на продукцията и дори почиства поливните съоръжения.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg