Нови плащания за 12.2 млн. лв. по ПРСР

609
Нови плащания за 12.2 млн. лв. по ПРСР

Нови плащания на стойност 12.2 млн. лв. за проекти на земеделски и полупазарни стопанства, общини и фирми бяха извършени по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., съобщи изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Калина Илиева.

Безвъзмездните средства по европейската програма бяха преведени на кандидатите с успешно изпълнени проекти на 2 август - понеделник, се казва в официално прессъобщение на службата.

Изплатената финансова помощ по ПРСР включва:

  • 23 инвестиционни проекта за 5.4 млн. лв. по мярка 121 "Модернизиране на земеделските стопанства";
  • Авансови плащания по два общински проекта на стойност 3.7 млн. лв. по Мярка 321 "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони";
  • 29 проект за 85 хил. лв. по Мярка 141 "Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране";
  • Изплатени средства в размер общо на 2.9 млн. лв. за проекти по Мерки 112 "Създаване на стопанства на млади фермери", 123 "Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти" , 143 "Предоставяне на съвети и консултиране в земеделието в България и Румъния" и 431-2 ЛИДЕР - "Придобиване на умения и постигане на обществена активност на съответните територии за потенциални местни инициативни групи в селските райони".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg