Общо 2585 приети проекта по Програмата за развитие на селските райони

404
Общо 2585 приети проекта по Програмата за развитие на селските райони

Общо 2585 проекта по Програмата за развитие на селските райони от цялата страна са приети до момента в Разплащателната агенция. От тях 1 372 са по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” и 1 166 проекта са по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”, посочват от Държавен фонд „Земеделие“.

До момента от Програмата за развитие на селските райони са отворени 11 мерки. От 1 август започна приемът на проекти по мярка 226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности”. По мярката се предоставя помощ за почистване на площи в гори, пострадали от пожари и други природни бедствия, презалесяване на пострадалите гори, създаване и подобряване на депа за съхранение на дървесина, както и за превантивни дейности в гори, класифицирани с висок и среден риск от горски пожари. По тази мярка досега са приети 20 заявления.

Припомняме, че от 1 септември 2008 г започна прием на заявления по още четири мерки от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. – мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране”, мярка 142 „Създаване на организации на производители”, мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” и мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места”.

Програмата беше отворена на 17 април, когато започна приемът на проекти по мярка 121 „Модернизиране на земеделски стопанства” и Мярка 112 „Създаване на стопанства за млади фермери”.

Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg