Одобриха схемите за национални доплащания за 2012 г.

3004
Одобриха схемите за национални доплащания за 2012 г.

Министерският съвет одобри схемите за национални доплащания на хектар земеделска земя, за тютюн, за крави с бозаещи телета, за говеда и биволи и за овце-майки и кози-майки.

Земеделските производители ще се подпомагат на хектар земеделска земя (с изключение на площите, заети с винени сортове лозя, тютюн и постоянно затревени площи); за тютюн - въз основа на средногодишното количество изкупен качествен (1-3 класа) тютюн по сортови групи през референтен период 2007-2009 г. размерът на помощта ще се определя на кг изкупен тютюн по сортови групи през референтния период; за животни: крави с бозаещи телета - за най-малко 5 крави с бозаещи телета в стопанство, което не притежава индивидуална млечна квота; говеда и биволи - за минимум 10 говеда или бивола, които са били отглеждани в стопанството към 28 февруари 2009 г.; овце-майки и кози-майки - за минимум 50 и повече овце-майки и кози-майки (заедно или поотделно), отглеждани в стопанството.

С решението на Министерския съвет се определят и средствата за национални доплащания по схемите за крави с бозаещи телета, за говеда и биволи и за овце-майки и кози-майки в общ размер до 101 млн. лв. За хектар земеделска земя и за тютюн националните доплащания са в рамките на средствата, включени в план-сметката на ДФ „Земеделие” за 2013 г.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg