Определени са отговорните за харченето на парите по селскостопанската програма

492
Определени са отговорните за харченето на парите по селскостопанската програма

Дирекция „Развитие на селските райони” при МЗП ще е управляващият орган по Програмата за развитие на селските райони (2007-2013 г.), реши правителството, предаде БГНЕС.

Държавен фонд „Земеделие”, в качеството си на единствена Разплащателна агенция за страната, ще е отговорен за изпълнението на мерките по програмата. Създава се и Комитет за наблюдение. Негов председател ще е заместник-министърът на земеделието и продоволствието, в чиито функции са координацията и контролът върху дейността на дирекция „Развитие на селските райони”.

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) към МЗП пък ще е управляващият орган за Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство”.

Промените са в съответствие с Регламент (ЕО) 1698/2005 на Съвета относно подпомагане развитието на селските райони от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и Регламент (ЕО) 1198/2006 на Съвета за Европейския фонд за рибарство.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg