ОСА на Агроенерджи АДСИЦ одобри решение за емитиране на облигации

1553
ОСА на Агроенерджи АДСИЦ одобри решение за емитиране на облигации

На провелото се на 25 септември общо събрание на акционерите (ОСА) на Агроенерджи АДСИЦ () е одобрено решение за емитиране на корпоративни облигации, в размер на заема до 10 млн. евро и с матуритет две години, съобщават от Българска фондова борса.

На него още акционерите овластиха ръководството на фонда да сключва сделки по чл.114 ЗППЦК, а именно прехвърляне по чл. 15 от ТЗ на част от търговското предприятие на Агровенчър Норт Уест ООД (прехвърлител) в полза на Агроенерджи АДСИЦ (приобретател).
Става дума за частта от търговското предприятие на Агровенчър, в която се включва правото на собственост върху всички земеделски земи, притежавани от дружеството, с общ обем до 70 000 дка.

Гласуваното предложение за придобиване на земеделската земя е за покупката на придобитите от свързаното дружество Агровенчър терени. За целта ръководството на фонда е възложил на независим оценител да изготви пазарна оценка на недвижимостите, която оценка е актуализирана към 24 септември.

Вчера започна вторичната търговия на БФБ с акциите на Агроенерджи АДСИЦ. На борсовото представяне Данаил Каменов, зам. председател на СД, заяви, че дружеството планира да увеличи портфейла си до 500 хил. дка през следващите три години.

За целта компанията ще използва външно финансиране, както се обсъжда и вариант за увеличение на капитала в началото на следващата година, посочи той.

Към момента има една въведена поръчка за купува за 2 хил. акции при цена от 1.02 лв. Оферти за продава няма.

Сн.: Данаил Каменов, зам. председател на Агроенерджи АДСИЦ, на заден план (Profit.bg)

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg