Първо заседание на българо-френската група по селско стопанство в Париж

491
Първо заседание на българо-френската група по селско стопанство в Париж

Днес в Париж се провежда първото заседание на българо-френска работна група по селско стопанство, като ръководител на българската делегация е заместник-министърът на земеделието и продоволствието инж. Димитър Пейчев, информират от МЗП.

Работната група ще бъде председателствана от френска страна от Жан Мари Оран, генерален директор на икономическите и международните политики на френското Министерство на земеделието и риболова.

По предложение на френската страна основна тема на разговорите ще е междинния преглед на реформата на Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС. („Health check”), като въпросите ще бъдат разгледани в същия ред, в които те бяха представени за първи път в Съобщението на Европейската комисия до Съвета и Европейския Парламент от 20 ноември 2007 г.

Създаването на такава работна група беше договорено по време на посещението на министъра на земеделието и рибарството на Република Франция, Мишел Барние у нас по покана на министър Нихат Кабил през декември 2007 година.

В рамките на работната група страните ще обсъждат всички въпроси от взаимен интерес в областта на селското стопанство, като от особено значение е възможността за провеждането на консултации, които да подпомогнат изготвянето и съгласуването на позициите на страните относно дискусиите в европейските институции.

В рамките на дейността на работната група ще бъдат обсъждани и възможностите и начините за съвместно участие на българската и френската държавни администрации при разработване и изпълнение на проекти в секторите земеделие и рибарство, финансирани от ЕС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg