Подписаха първите договори по програмата за развитие на селските райони

610
Подписаха първите договори по програмата за развитие на селските райони

В петък ДФ “Земеделие” подписа първите договори със земеделски производители, кандидатствали успешно за финансиране по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), мярка 121 “Модернизиране на земеделските стопанства”.

От общо 194 одобрени кандидати, които подписаха своите договори за безвъзмездно финансиране по ПРСР, 31 земеделски производители ползваха консултантските услуги на Елана Инвестмънт. Общата инвестиционна стойност на одобрените проекти на клиенти на Елана Инвестмънт е близо 17 млн. лв.

На първите заседания на експертната комисия по програмата са били разглеждани общо 208 проекта, подадени от обявяването на програмата на 17 април до 15 май т.г.,чиято стойност възлиза на близо 156 млн. лв.

Първите одобрени проекти по ПРСР на клиенти на Елана Инвестмънт кандидатстват основно за закупуване на земеделска техника, а също и за строителство, създаване и пресаждане на трайни насаждения. Земеделските производители развиват дейност в 14 общини от всички региони на страната: Видин, Враца, Монтана, Плевен, Русе, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Добрич, Разград и Силистра.

Още двама клиенти на Елана Инвестмънт научиха на 3 септември, че техните предложения са сред първите 131 одобрени проекти по оперативната програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика", мярка „Технологична модернизация в предприятията". И двата проекта са на производители, които кандидатстват за финансиране на закупуването и въвеждането на ново технологично оборудване. Приблизителната стойност на безвъзмездната помощ, която ще получат е 870 хил. лв. Те ще подпишат своите договори с Министерство на икономиката до 12 септември.

През лятото Елана Инвестмънт сключи вече 100-ния си договор със земеделски производител, кандидатстващ за финансиране по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). До края на август консултантската компания има вече разработени и внесени за кандидатстване 83 проекта на стойност над 40 млн лв. по мярка 121 “Модернизиране на земеделските стопанства” на ПРСР.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg