Предлагат земеделска земя на изплащане

4382
Предлагат земеделска земя на изплащане

Заради ниските изкупни цени на продукцията и повишаващите се производствени разходи все повече земеделци и арендатори търсят по-гъвкави схеми за плащане на желаната земя.

Пазарът веднага отреагира и вече има оферти за продажба на ниви на безлихвено разсрочено плащане за три години. Инициатор е компанията за управление на земеделски активи „Агрион”.

„Вярваме, че всеки парцел трябва да се стопанисва отговорно и да намери най-точния си притежател.


Надяваме се тези парцели да открият и нови инвестиционни възможности и ще са атрактивни, както за хора, които се занимават активно със земеделие, така и за тези, които тепърва се интересуват от покупката на земя”, посочиха от дружеството.

За продажба са пуснати близо 6600 имота с големина между 1 и 700 дка, като на сайта на компанията е открита специална секция, в която могат да се разгледат.

„Искаме да дадем възможност на земеделците да окрупнят земята си и да повишат ефективността на производството си”, мотивират решението си експертите.

Според тях пътят към по-ефективно и интензивно земеделие минава именно през концентрация на площи и окрупняване на масиви в отделните землища. „Безлихвеното разсрочено плащане е добра възможност за онези фермери, които не могат да си позволят накуп да извадят по-крупни суми за покупката на съседни на техните имоти”, допълват експертите.

От друга страна, тези парцели могат да открият и нови инвестиционни възможности и са атрактивни за хора, които тепърва се интересуват от покупката на земя. 

„Цените ни са много атрактивни – от 400 лв. на дка. При една минимална инвестиция от страна на собственика в парцела реално след това на пазара той може да си гарантира много добра доходност от него”, коментираха от „Агрион”.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg