Предлагат земеделска земя на изплащане

3688
Предлагат земеделска земя на изплащане

Заради ниските изкупни цени на продукцията и повишаващите се производствени разходи все повече земеделци и арендатори търсят по-гъвкави схеми за плащане на желаната земя.

Пазарът веднага отреагира и вече има оферти за продажба на ниви на безлихвено разсрочено плащане за три години. Инициатор е компанията за управление на земеделски активи „Агрион”.

„Вярваме, че всеки парцел трябва да се стопанисва отговорно и да намери най-точния си притежател.

Надяваме се тези парцели да открият и нови инвестиционни възможности и ще са атрактивни, както за хора, които се занимават активно със земеделие, така и за тези, които тепърва се интересуват от покупката на земя”, посочиха от дружеството.

За продажба са пуснати близо 6600 имота с големина между 1 и 700 дка, като на сайта на компанията е открита специална секция, в която могат да се разгледат.

„Искаме да дадем възможност на земеделците да окрупнят земята си и да повишат ефективността на производството си”, мотивират решението си експертите.

Според тях пътят към по-ефективно и интензивно земеделие минава именно през концентрация на площи и окрупняване на масиви в отделните землища. „Безлихвеното разсрочено плащане е добра възможност за онези фермери, които не могат да си позволят накуп да извадят по-крупни суми за покупката на съседни на техните имоти”, допълват експертите.

От друга страна, тези парцели могат да открият и нови инвестиционни възможности и са атрактивни за хора, които тепърва се интересуват от покупката на земя. 

„Цените ни са много атрактивни – от 400 лв. на дка. При една минимална инвестиция от страна на собственика в парцела реално след това на пазара той може да си гарантира много добра доходност от него”, коментираха от „Агрион”.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg