Приключват с подаване на заявления за плащания на пчелари

823
Приключват с подаване на заявления за плащания на пчелари

На 31 август изтича крайният срок, в който пчеларите могат да подават заявления за плащания по Националната програма по пчеларство за тригодишния период 2008-2010 г. Към 17 август в Държавен фонд „Земеделие" - Разплащателната агенция (ДФЗ-РА) са постъпили само 152 заявления за плащане от общо очаквани около 690.

С оглед по-експедитивна обработка на заявленията за плащане и своевременното възстановяване на извършените разходи, ДФЗ-РА призовава кандидатствалите по програмата пчелари да не изчакват крайния срок от 31 август за подаване на документите.

В случай на отказ от финансиране, те би следвало да уведомят фонда, като изпратят декларация на следния адрес - гр. София, бул. "Цар Борис ІІІ" № 136, стая 116, за отдел „Селскостопански пазарни механизми", сектор „Месо и пчеларство", се казва в официално прессъобщение на институцията.

Оттам припомнят, че най-често срещаните грешки при подаване на документи за плащане са представяне на непълни или поправени фактури, закупуване на кошери в окомплектовка, различна от посочената в програмата, чести технически грешки в съпътстващите документи при закупуване на пчелни майки (грешни номера на пчелините, неточни дати на експедиция и др.).

Допуска се и неизпълнение на изискванията на Наредба № 27/10.07.2002 (липса на маркировка или частично маркиране на ново-закупените кошери).

 

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg