Райфайзен финансира сезонни разходи на земеделски стопани

903
Райфайзен финансира сезонни разходи на земеделски стопани

Райфайзенбанк предлага на земеделските стопани - бенефициенти на субсидии за единица обработваема площ, кредит овърдрафт за финансиране на сезонни разходи за покупка на семена, посадъчен материал, гориво, изкуствени торове и други оборотни разходи, съобщиха от финансовата институция.

Кредитополучателите трябва да са регистрирани в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК) и да са подали заявление за получаване на средства по схемата за единно подпомагане на площ.

Овърдрафтът е със срок до 12 месеца, предоставя се в лева или евро и е предназначен за авансово финансиране до превеждането на одобрената субсидия. Банката финансира до 90% от размера на субсидията, посочена в официален документ, издаден от Разплащателната агенция и се погасява изцяло при постъпване на субсидията по сметка на кредитополучателя в банката без такса за предсрочно погасяване.

Кредитиращата институция също така предоставя възможност на земеделските стопани да кандидатстват и да усвоят част от средствата от овърдрафта преди получаване на удостоверение от Разплащателната агенция.

Лихвеният процент e плаващ и се определя на базата на 3-месечен СОФИБОР плюс надбавка за кредити в лева (7.25% годишно към 26 април 2011 г.) и 3-месечен ЮРИБОР плюс надбавка за кредити в евро (7.35% годишно към 26 април 2011 г.).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg