Собственици на 1 млн. декара ще комасират земята си

1576
Собственици на 1 млн. декара ще комасират земята си

На 29 май 2007 г., се проведе първото заседание на Управителния съвет на „Българска асоциация на собствениците на земеделски земи”, учредена от най-големите собственици на земеделска земя, притежаващи общо около 1 милион декара.

Основна цел на асоциацията е чрез съвместни действия да се ускори процеса на концентрация и комасация на земеделска земя, защита интересите на собствениците на земеделска земя и ефективно използване на поземлените ресурси.

Сред приоритетните задачи на асоциацията е активно сътрудничество с другите участници в поземлените отношения: арендатори, други собственици и държавата в лицето на Министерство на земеделието и горите, като основен регулаторен орган в процеса на концентрация и комасация на земеделски земи.

Първата дейност на асоциацията е създаването на единна унифицирана база данни от притежаваните имоти, с цел окрупняването им чрез последваща взаимна размяна на съседни парцели земи.

Учредители на асоциацията са: „ЕЛАНА фонд за земеделска земя” АДСИЦ „Адванс Терафонд” АДСИЦ, „Булленд Инвестмънтс” АДСИЦ, ”Серес” АД, „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ, „Фонд за земеделска земя Мел Инвест” АДСИЦ и „Омега Агро” ЕООД. Председател на Асоциацията е Георги Георгиев, представляващ “ЕЛАНА фонд за земеделска земя” АДСИЦ. Заместник-председател е Борислав Петков от „Омега Агро” ЕООД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...