Тадаръков: Агенция САПАРД работи и ще продължи да работи

426
Тадаръков: Агенция САПАРД работи и ще продължи да работи

Агенция САПАРД работи и ще продължи да работи, каза изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” – Агенция САПАРД доц. д-р инж. Димитър Тадаръков по повод временното преустановяване на средства по мярка 2 на програма САПАРД – „Подобряване преработката и маркетинга на селскостопански и рибни продукти”.

По мярката са одобрени 341 проекта, 247 са платени за над 239 млн. лв. Предварително са анулирани 47 проекта за над 58 млн. лв., като множество от платените проекти са частично санкционирани поради строгият контрол, който осъществява Агенция САПАРД. 49 проекта от мярката към момента са в процес на изпълнение и те не са получили субсидията си - на стойност над 81 млн. лв., в направленията вино, плодове, месо и мляко.

Представители на ОЛАФ, на българската и европейската Сметни палати са извършили многократни проверки като последната е била на 27 февруари 2008 г. Предстоят планови проверки през месеците април, май и юни, посочи изп.-директор на ДФ „Земеделие”.

Към момента не може да се посочи къде е вината за спиране на плащанията по програма САПАРД. Нито един от 60 одита не е приключил със забележки, критики или препоръки към Агенция САПАРД, подчерта Димитър Тадаръков.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg