Устройството на земеделските територии и комасацията обсъждат на семинар утре

521
Заместник-министърът на земеделието и продоволствието Бюрхан Абазов ще открие утре - 12 декември 2007 г. (сряда) от 9.15 часа в хотел „Света София” трети национален заключителен семинар на тема: „Програма за комасация за България”. Семинарът се провежда в рамките на двустранен проект за Стратегия и Програма за комасация за България.

Семинарът е финансиран от холандското правителство и осъществен от Министерството на земеделието и продоволствието и Холандската правителствена агенция за управление на водите и земите.

Целта на проекта бе да подпомогне развитието на политиките, свързани с поземлените отношения, устройството на земеделските територии и комасацията. В резултат на интензивната работа в началото на 2007 г. бе одобрена Стратегията за комасация, а към момента е подготвена и следващата важна стъпка – Програмата за комасация.

На форума ще присъстват представители на неправителствени институции, големи инвеститори в земеделски земи и земеделски производители. Ще се обсъдят теми от взаимен интерес и ще се очертаят насоки за бъдещо сътрудничество и инициативи.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg