Земеделската компания на Адванс Екуити увеличи капитала

1076
Земеделската компания на Адванс Екуити увеличи капитала

Дъщерното на Адванс Екуити Холдинг АД дружество Агро Тера Север АД реализира успешно увеличение на капитала си от 100 хил. лв. на 5.1 млн. лв. Капиталът беше увеличен чрез трансформирането на част от дългосрочния заем, отпуснат на Агро Тера Север от Адванс Екуити Холдинг. Увеличението бе изцяло записано от мажоритарния собственик на капитала, който към момента притежава 99.8% от акциите на дружеството. Всички промени са вписани по партидата на дружеството в Търговския регистър към Агенцията по вписванията на 5 януари 2011 г. Това съобщиха от компанията за Profit.bg.

Оттам информират, че с увеличението на капитала се цели подобряване на капиталовата структура и оптимизиране на финансовите разходи на дружеството. Това, от своя страна, ще позволи в бъдеще по-ефективното усвояване на кредитен ресурс от Агро Тера Север АД, необходим за финансиране разрастването на дейността му и тази на дъщерното му дружество Ремусс ООД.

За 2011 г. мениджмънтът на групата Агро Тера Север планира удвояване на обемите на започнатата през 2010 г. търговска дейност със земеделски стоки и суровини, както и иницииране на пилотен проект за поливно земеделие на монокултури (царевица) в района на гр. Враца.

Целта е подобряване диверсификацията на бизнеса на групата чрез постигане на оптимално съотношение между развиваните основни дейности: земеделско производство на площ от приблизително 50 хил. дка; изкупуване, търговия и износ на земеделска продукция, семена и торове; предлагане на селскостопански и ремонтни услуги на земеделските производители в региона на Северозападна България.

Срещу 1.00 лв. за лот на борсата днес се изтъргуваха 1 000 акции на Адванс Екуити Холдинг АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg