Земеделската земя - най-перспективният измежду имотните сектори

1535
Земеделската земя - най-перспективният измежду имотните сектори

Земеделската земя е секторът от недвижимите имоти, който инвеститорите очакват да регистрира най-голям ръст през тази година, сочи анкета на Profit.bg.

Той е посочен като най-перспективен измежду пет такива - жилищни имоти, търговски площи, офиси и индустриални имоти.

Според 42.86% от анкетираните земеделските имоти носят в себе си най-голям потенциал за ръст през тази година, като процентът значително превишава този на всички останали сектори.

Далеч назад, със 17.39%, втори в класацията остава секторът на индустриалните имоти, сочи още анкетата, направена сред 322 потребители.

Единомислието най-вероятно се дължи на факта, че секторът на традиционните недвижими имоти е "изтощен" за по-нататъшен значителен ръст след силното му повишение през последните няколко години.

Това се доказва и от значителното забавяне през първото тримесечие на годината, особено при жилищните имоти.

Секторът на търговските площи и офисите пък се очаква да бъде засегнат от изтеглянето на чуждестранните институционални инвеститори заради кризата, обхванала пазарите на недвижими имоти в Европа.

Офисите са посочени на трето място като най-перспективни, според 16.15% от анкетираните, следвани от жилищните имоти с 12.11% и търговските имоти с 11.49%.

На този фон, относително ниските цени на земеделската земя, в сравнение с останалите страни от Централна и Източна Европа и Западна Европа, дава надежда на инвеститорите, че секторът има потенциал за значително разрастване.

Засиленият напоследък инвеститорски интерес от страна, както на местни, така и на чуждестранни индивидуални и институционални инвеститори, както и традициите на страната ни в сектора на земеделието, са други фактори, които предопределят този оптимизъм по отношение на сектора на земеделската земя.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg