Брокери: Активността ще се определя от институционалните инвеститори

1487
Брокери: Активността ще се определя от институционалните инвеститори

Днес е последният ден на първото тримесечие, а изтича и крайният срок за публикуване на одитираните отчети на публичните компании. Мненията си за следващите пет търговски сесии пред Profit.bg споделиха трима пазарни участници. Ето ги и тях:

Георги Бисерински, портфолио мениджър КД Секюритис

Независимо че вниманието на инвеститорите все още основно е насочено към представянето на външните пазари, седмицата обещава да бъде интересна, тъй като все още не всички компании са обявили одитираните си отчети, а сроковете за публикуването им вече изтичат. Също така, съживяване може да се очаква при някои позиции, характерни с агресивните си изкупувания, на които станахме свидетели предходните месеци.

Като цяло смятам, че пазарът ще остане волатилен и през тази седмица в търсене на ясна посока. Ценовите нива, при които се търгуват в момента българските компании са подходящи за структурирането на портфейли и поради това смятам, че одитираните отчети са идеална база за формирането им. С интерес ще се следят и предстоящите общи събрания, които според мен ще стават все по-посещавани от инвеститорите , а не както досега.

Веселин Моров, брокер Наба Инвест

Очаквам през настоящата седмица да сме свидетели на търговия в тесен рейндж и ниски среднодневни обеми, което да постави началото на кратък период на консолидация до излизане на финансовите данни на компаниите за първо тримесечие. Динамиката на търговията ще се определя от волатилността на международните пазари и активността на институционалните инвеститори.

Божидар Павлов, брокер, Бора Инвест

Бих разделил предстоящата седмица на две: активен днес 31 март и вяла първа седмица на м. април. Последният ден от „баба марта” поради специфичната му особеност (преоценяване на активи) очаквам да премине при активна търговия, особено в края на сесията със значителен оборот. През останалите дни от седмицата, въпреки наличието на два аукциона и началото и краят на няколко увеличения на капитала с акции и права, не очаквам да се случи нещо значимо. Търговията ще бъде зависима и от новини за корпоративни събития, случващи се на муждународните борси.

Настоящите коментари не представляват препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

*Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg