Брокери: Без промяна в настоенията на Българска фондова борса

1052
Брокери: Без промяна в настоенията на Българска фондова борса

Трима от участниците на пазара споделиха своите очаквания пред profit.bg за търговията на Българска фондова борса през настоящата седмица. Ето и техните мнения:

Георги Бисерински, портфолио мениджър КД Секюритис

През тази седмица изтича срока за представяне в Комисията за финансов надзор и фондовата борса на консолидираните отчети за първото полугодие на годината и поради това очаквам инвеститорското внимание да бъде насочено предимно към холдинговите компании, които все още не са си представили финансовите резултати. Като цяло, очаквам че търговията на борсата ще остане спокойна, като ще преобладават положителните настроения. На пазара има достатъчно свежи парични ресурси и, ако не бъдат обявени конкретни срокове за началото на някое от предстоящите атрактивни първични публични предлагания, не очаквам съществена промяна на настроението на пазара.

Надя Неделчева, Карол Капитал Мениджмънт

След забавянето на темпото на БФБ в средата на август, вследствие на трусовете на капиталовите пазари в световен мащаб, през изминалата седмица настроенията сред инвеститорите отново бяха оптимистични, като очаквам запазването им и през следващите борсови сесии. С приключването на летния сезон е резонно да се очаква активизиране на търговията. През настоящата седмица движенията при част от акциите ще бъдат под влияние на публикуването на шестмесечните консолидирани отчети. В краткосрочен план предстои старта на вторичната търговия с акциите на няколко компании – Девин, СБС, Бианор, а през септеври и октомври предстоят и няколко големи IPO-та. Очаквам тези фактори да допринесат за поддържането на интереса сред инвеститорите и да осигурят динамично развитие на БФБ.

Божидар Павлов, Бора инвест АД

Въпреки че, последната седмица на месеца не е богата откъм корпоративни събития, мисля че инвестиционната общоност ще се настрои за началото на активния бизнес сезон от м. септември. Като катализатор очаквам появата на консолидираните отчети на холдинговите дружества до края на тази седмица и новините около началните дати за търговия на новите акции на Девин и тези от проведените преди около 2-3 месеца сплитове от увеличенията на капитала.

* Изказаните коментари не представляват препоръка за покупка или продажба на акции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg