Брокери: Едва ли можем да очакваме по-сериозно раздвижване на БФБ

1044
Брокери: Едва ли можем да очакваме по-сериозно раздвижване на БФБ

Както всяка седмица, така и през тази се допитахме до трима пазарни участници относно очакванията им за търговията на БФБ през следващите пет дни. Ето и техните коментари:

Гено Тонев, портфолио мениджър, Юг Маркет Фонд Мениджмънт

През настоящата седмица не очаквам промяна в състоянието на пазара, както и във факторите, които биха предизвикали временни колебания в цените.

Оповестяването на консолидирани шестмесечни отчети продължава да бъде единственият по-сериозен дразнител за инвеститорите - на фона на ниската лятна активност.

В същото време, трудно може да се оправдае каквото и да е очакване за изненади в предварителните данни (още по-малко положителни), с което вероятността за по-сериозно раздвижване в търговията намалява до минимум.

Развигор Христов, инвестиционен консултант, КД Секюритис АД

Очакванията са свързани най-вече с излизането на консолидираните шестмесечни резултати на холдингите, които биха могли да повлияят на пазара.

В последната седмица на август едва ли могат да се очаква голямо активизиране на търговията. Обемите по всяка вероятност ще останат ниски и е съмнително да се очаква промяна на тренда.

Петър Пешев, брокер, Бул Тренд Брокеридж

Настоящата седмица се очертава да е по-богата на корпоративни новини от изминалата. Въпреки че до края на август отпуските ще продължат да мъчат борсовата търговия, през седмицата с интерес се очакват редица корпоративни новини.

До края на месеца компаниите трябва да предоставят консолидираните си финансови данни за първите шест месеца на годината. През изминалата седмица Доверие обединен холдинг, Стара планина Холд, Билборд и Каолин представиха резултатите си, като консолидираните данни по-скоро могат да бъдат определени като добри.

Материалът е с информационен характер. Изказаните мнения са лични и не представляват предложение за покупка и/или продажба на ценни книжа!

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg