Брокери: Едва ли ще станем свидетели на резки промени

1387
Брокери: Едва ли ще станем свидетели на резки промени

Екипът на Profit.bg потърси мнението на трима експерти от пазара относно настроенията на Българска фондова борса през следващите пет дена. Ето и техните мнения:

Ясер Ел Амин, брокер, БенчМарк Финанс АД

През тази седмица вниманието на участниците на капиталовия пазар ще бъде приковано върху първичното публично предлагане на Зърнени храни България АД, като офертите ще се подават от сряда. Освен това собствениците на акции на Холдинг Пътища АД и Мостстрой АД също ще очакват решението на общите събрания на двете компании, където ще се коментира това да се направи сплит. Очаквам като цяло предпоследната работна седмица за борсата през 2007 година да не бъде от най-активните, а индексите на "БФБ-София" да се движат около сегашните стойности, без резки промени.

Божидар Павлов, брокер, Бора инвест АД

Въпреки че ни очаква богата от към събития “дълга” борсова седмица, не смятам, че те ще предизвикат съществено активизаране на пазарните субекти (не малка част от тях, уморени от поредицата IPO-та) преди началото на борсовата ваканция. С интерес ще се очакват финансовите новини извън страната, определящи посоката на движение на акциите на международните пазари, което по-скоро би повлияло и върху посоката на родните индекси, респективно и върху оборотите на борсата.

Георги Бисерински, портфолио мениджър, КД Секюритис АД

Седмицата, която предстои, вещае да бъде изключително интересна и наситена със събития. Основното безспорно си остава най-голямото вторично публично предлагане в историята на българския капиталов пазар, а именно на Зърнени храни България АД. Значителните мащаби на компанията ще привлекат вниманието на големи чуждестранни инвеститори. Интересни събития се очакват и около компаниите от сектора на пътното строителство.

През седмицата предстои акционерите на Холдинг Пътища АД и Мостстрой АД да гласуват сплит, а при Трейс Груп Холд АД се очаква началото на вторичната търговия с книжата на дружеството. Очаквам последните три компании да внесат оптимизъм на пазара и въпреки голямото вторично предлагане на акции от Зърнени храни България АД, предполагам, че в края на седмицата биковете ще имат превес над мечките.

Настоящото не е препоръка за избор на инвестиционна стратегия за търговия с финансови инструменти или относно емитентите им, или мнение за настояща или бъдеща стойност, или цена на тези финансови инструменти по смисъла на § 1, т. 7 от Допълнителните разпоредби на Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти. 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg