Брокери: Интересните борсови събития ще са след празниците

1570
Брокери: Интересните борсови събития ще са след празниците

Екипът на Profit.bg се обърна за мнение към трима от участниците на пазара относно техните очаквания за предстоящата седмица на Българска фондова борса. Ето и коментарите им:

Развигор Христов, инвестиционен консултант, КД Секюритис

В следващата кратка седмица от три търговски сесии не се очакват новини, които биха могли да повлияят на движението на пазара. Интерес ще предизвикат двата нови индекса на Българската фондова борса, стартиращи от понеделник.

BG TR30 ще следи движението на 30 компании и е базиран на промяната на цените на акциите с равно тегло на всяка една от тях. BG-REIT е индекс, базиран на пазарна капитализация, коригирана с фрий-флоута и се състои от акции на дружества със специална инвестиционна цел за секюритизация на имоти и земи.

Климент Рудински, брокер, Булброкърс

В кратката работна седмица, която предстои, очаквам търговията да бъде под влияние на излизащите консолидирани шестмесечни отчети. Инвеститорите вероятно няма да бъдат особено активни през трите работни дни които предстоят. Интересните борсови събития ще са след празниците, когато ще се търгуват правата за увеличението на Химипорт, а акциите на Бианор и СБС ще дебютират на Борсата. Ако възстановяването на цените на международните пазари продължи, е възможно и родните индекси да повишат стойността си.

Иван Овчаров, брокер, Елана Трейдинг

През тази седмица липсват събития, които могат да повлияят по-сериозно на българския фондов пазар. В началото на септември сме и приключването на сезона на отпуските ще върне фокуса към БФБ на чуждите институционални инвеститори.

С интерес очакваме началото на търговията с права на Химимпорт АД на 10 септември и старта на борсовата търговия с акциите на Девин АД в средата на месеца.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...