Брокери : Консолидираните отчети в центъра на вниманието

611
Брокери : Консолидираните отчети в центъра на вниманието

Екипът на Profit.bg попита трима от брокерите, какви са очакванията им за търговията през следващата седмица, с оглед излизането на консолидираните отчети на компаниите и актуализацията на двата индекса, считано от днес (26 февруари) 2007 г.Надя Неделчева, анализатор, ИП Карол АД

„Ефектът от промяната на двата индекса в голяма степен е изконсумиран и отразен в котировките на новите попълнения на SOFIX и BG40. И при предишното обновление на основния индекс се наблюдаваше ефект, веднага след публикуването на съобщението за промяна, и не толкова силен ефект след самото й влизане в сила. В този смисъл не очаквам силни движения при новите компоненти, които да са следствие на този фактор през настоящата седмица. В средносрочен план естествено, ефект може да се очаква, предвид обявените намерения от още няколко чужди инвестиционни банки да предлагат дериватни продукти върху основния индекс.”


„През настоящата седмица не очаквам резки движения на пазара, като вниманието на инвеститорите ще бъде в голяма степен фокусирано върху консолидираните отчети на дружествата за 2006 г. Въпреки доминирането на позитивните настроения, не смятам, че те ще окажат наистина силно влияние върху търговията. Поскъпването на пазара през последните месеци, както и перспективите за излизането на все повече нови компании на БФБ, и то в краткосрочен план, оказва задържащ ефект за по-нататъшно поскъпване.”

Преслав Китипов, брокер, ТБ Българска Пощенска Банка АД

“Движенията, които могат да се очакват са във връзка с преструктурирането на индексните фондове. Това касае особено тесния индикатор, върху който има издадени сертификати. Движенията по-нататък ще се определят от чисто фундаментални показатели като данни от консолидираните отчети например.Развигор Христов, инвестиционен консултант, КД Секюритис ЕАД

„Следващата седмица вниманието ще бъде насочено към консолидираните отчети на компаниите. По-специално инвеститорите ще са заинтересoвани от консолидираните отчети на холдингите. Новината за актуализацията на индексите е вече изконсумирана и едва ли ще се отрази върху цените на новите или напускащите акции на компаниите. След реконструкцията на SOFIX, очаквам той да стане по-верен показател за моментното състояние на пазара. Очертаващи се предстоящи събития следващата седмица - в понеделник, са началото на търговията с права от увеличението на капитала на „Синергон холдинг” и в петък - краят на търговията с права от двойното увеличение на капитала на „Софарма логистика”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg