Брокери: На борсата ще преобладава умерен оптимизъм

1313
Брокери: На борсата ще преобладава умерен оптимизъм

Както всяка седмица, екипът на profit.bg се обърна към трима пазарни участници относно очакванията им за търговията през следващите пет дни. Ето и техните мнения:

Иво Толев, портфолио мениджър, "Синергон Асет Мениджмънт"

Вероятно трендът ще се поуспокои малко в очакване на отчетите за трето тримесечие, които е възможно да изиграят корективна роля при повечето дружества. Важен фактор през седмицата може да бъде и дългоочакваният проспект на Трейс Груп Холд АД, ако бъде одобрен от КФН. Прекалено изпреварващата адаптация на цените към ситуацията през последните месеци не обуславя рационалното развитие на пазара, въпреки наличието на голям свободен ресурс и много „дълги” пари в лицето на пенсионните
фондове. Въпреки всичко, потенциал все още има, но с по-бавен темп.

Владимир Малчев, управител и инвестиционен консултант, "Бул Тренд Брокеридж"

Очаквам като цяло позитивизмът да се запази и през следващата седмица, но търговията ще бъде далеч по-балансирана отколкото беше през изтеклите пет сесии. Напълно възможно е да видим банкови отчети през следващата седмица. Тук визирам най-вече ПИБ и КТБ. Няма да е изненада за мен, ако трезорите опровергаят негативните настроения, които бяха породени от нарастващите лихвени нива в световен мащаб след ипотечната криза и от увеличените ЗМР.

Преслав Китипов, началник отдел "Търговия с акции", "Пощенска банка"

Сантиментът на инвеститорите очаквам да се запази и през следващата седмица. Въпреки това, не е изключено забавяне на темповете и последващи разпродажби с цел прибиране на печалби. Първите сигнали по отношение евентуално охлаждане на пазара очаквам при обявяване на датите за предстоящите публични предлагания.

Мненията имат прогнозен характер и не представляват предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg