Брокери: Настроението на борсата ще е минорно

1457
Брокери: Настроението на борсата ще е минорно

Както всяка седмица, така и през тази, екипът на profit.bg потърси мнението на трима пазарни участници за настроенията на Българска фондова борса през следващите пет дена. Ето какво мислят те:

Стефан Ангелов, брокер, “Варчев Финанс”

През настоящата седмица очакванията ми за търговията на БФБ са по-скоро песимистични, отколкото оптимистични. Стойностите на официалните индекси може би ще останат на текущите си нива, като по-сериозни движения могат да бъдат предизвикани след оповестяването на окончателните детайли около публичното предлагането на Енемона АД, което се очаква да стартира в края на този месец. С интерес се очаква и публичното предлагане на ЦБА Асет Мениджмънт АД, което стартира в сряда.

Владислав Панев, председател на СД, “Статус капитал”

Очаквам корекцията на пазара да продължи. Интересни за проследяване ще бъдат новите емисии – Хидроизомат АД, ЦБА Асет Мениджмънт, а и IPO-то на Енемона АД и аукционът за Етропал АД също ще принудят инвеститорите да акумулират повече кеш. Настроенията на световните пазари също ще помогнат за негативния сценарий. Като цяло прогнозата ми е, че SOFIX ще затвори на 16 ноември под нивото си от изтеклия петък.

Нели Петрова, брокер, “КД Секюритис”


Очакванията ми за тази седмица са за задържане на настоящата корекция, но ясно да се виждат и тенденциите към възстановяване на котировките. До края на месеца списъкът на предстоящите събития е пъстър и той ще помогне на инвеститорите да преразпределят позициите в портфейлите си по подходящия за техните цели и намерения начин.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg