Брокери: Ниски обеми и през настоящата седмица

873
Брокери: Ниски обеми и през настоящата седмица

Въпреки тридневната работна седмица, екипът на Profit.bg отново се допита до трима от участниците на пазара за очакванията им през следващите търговски сесии. Ето и техните мнения:

Никола Цокев, Пощенска банка

„Очаквам да се запази тенденцията от последните седмици на относително ниски обеми. Ще продължат разпродажбите от дребни инвеститори с цел финансиране на участието им в IPO-тата.”

„По-едрите играчи също ще пазят свободния си паричен ресурс за аукционите на Корпоративна търговска банка и Първа инвестиционна банка и няма да участват активно на пазара. Само някои спекулативно настроени инвеститори ще се възползват от понижените цени, за да направят изгодни покупки.”

Даниел Димитров, ИП Реал Финанс АД

„През следващата кратка борсова седмица очаквам акциите на "Българска фондова борса София" АД да бъдат подложени на натиск. Предстоящите публични предлагания на акции на "Първа инвестиционна банка" АД, започващо от 7 май и на "Корпоративна банка" АД, предвидено за 10 май, ще принудят някои инвеститори да продадат притежаваните в момента акции, за да освободят ресурс за участие в публичните предлагания. От този сценарий е вероятно да загубят най-ликвидните позиции на пазара.”

„Този процес в някаква степен се забеляза при "Каолин", като след приключване на процедурата повечето позиции възстановиха нивата си. Повечето дружества публикуваха тримесечните си отчети и влиянието им вече е акумулирано в цената на акциите.”

„Тепърва набира сила провеждането на общи събрания на акционерите, като при добри новини, (разпределяне на печалби, увеличение на капитала на дружества и др.) цената на акциите ще реагира положително.”

Борислав Попов, Бета Корп

„Въпреки предстоящите първични публични предлагания на Първа инвестиционна банка и Корпоративна търговска банка очаквам оптимизмът да преобладава през настоящата седмица на БФБ-София. Голяма част от компаниите вече публикуваха тримесечните си отчети, като се вижда подобряване на резултатите.”

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...