Брокери: Нови рекорди през настоящата седмица

787
Брокери: Нови рекорди през настоящата седмица

След приключването на първичното публично предлагане на Първа инвестиционна банка трима от участниците на пазара предвиждат насочване на инвеститорите към вече публичните компании и нови рекордни стойности, както за част от дружествата, така и за индексите. Ето и мненията за настоящата седмица:

Георги Бисерински, портфолио мениджър КД Секюритис

След приключването и на трето голямо първичното публично предлагане през последния месец, а именно IPO-то на Първа инвестиционна банка, вниманието на инвеститорите ще се насочи отново към търгуваните вече компании на борсата. Ако се потвърдят първоначалните очаквания за висок интерес и към тази банка то вероятно индексите ще запазят възходящото си движение, на което станахме свидетели през миналата седмица.

Още със започването си седмицата обещава да бъде интересна, като се има предвид, че днес стартира вторичната търговия с акциите на Каолин. Също така акционерите на Параходство БРП ще гласуват решение за сплит, а на борсата предстои да бъдат пуснати акции от "Фонд за енергетика и енергийни икономии.

Очакванията ми са, че положителното настроение ще бъде водещо през седмица".

Христо Дженев, ИП Интеркапитал Маркетс АД

„Седмицата вече започна с рекорди. Със сигурност това ще продължи през останалата част от нея и индексите вероятно ще прескочат предишните най-високи равнища. Очаквам търговията да се завърти около най-ликвидните предприятия, в които ще бъдат вложени останалите пари от първичното публично предлагане на Първа инвестиционна банка. Настроенията на Българска фондова борса се обърнаха и засега едва ли някой може да каже докога ще продължи възходът.”

Стефан Ангелов, ИП Варчев Финанс

„В началото на тази седмица погледите на участниците ще бъдат насочени към акциите на Каолин АД, които излизат днес на БФБ АД – София и ще направят голяма част от оборота на борсата. В следствие на големи свободни парични средства от IPO-то на Първа Инвестиционна Банка ще допринесе за продължаване на възходящия тренд на основните индекси, подкрепени с увеличаване на търсенето на ценни книжа от по ликвидните емисии.

Въздържането от продажби и високото търсене ще доведат до увеличаването на цените на акциите при сравнително малки обеми за търговия. През тази седмица ще станем свидетели на рекордни стойности по някои емисии, търгувани на БФБ-София.”

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg