Брокери: Очаква ни не особено активна седмица

596
Брокери: Очаква ни не особено активна седмица

Екипът на Profit.bg потърси мнението на трима от участниците на пазара относно очакванията им за търговията на БФБ-София през настоящата седмица. Ето и техните мнения:

Христо Дженев, брокер, ИП Интеркапитал Маркетс АД

Седмицата не изобилства с интересни събития. От значение ще бъде изтичането на срока за придобиване на акции с право на участие в Общото събрание на Българо- Американската кредитна банка, на което ще се гласува раздаването на дивидент. Търговията през тази седмица едва ли ще бъде силно интензивна. Все пак очаквам по-активна търговия, отколкото бе тя през миналата седмица. Индексите ще се движат в нивата от миналата седмица и е възможно да приключат периода с повишение спрямо предходната седмица.

Развигор Христов, инвестиционен консултант, КД Секюритис

След започналото съживяване в края на миналата седмицата очакванията са ми и тази седмица положителният тренд да се запази. В предстоящата седмица не се очертават значими събития. Предполагам, че относително ниският оборот ще се запази. Инвеститорите ще продължават да бъдат колебливи до излизането на тримесечните отчети в края на април.

Илиян Скарлатов, главен брокер, ИП София Интернешънъл Секюритиз АД

През изминалата седмица в дневния ред на общите събрания на Емка и на Българско речно плаване беше включено увеличение на капитала със собствени средства (split). Това, както и очакваното скоро обявяване на датите и процедурите за IPO-тата на Първа Инвестиционна Банка и Корпоративна Търговска Банка очаквам да катализира вече започналата реорганизация на инвеститорския капитал и респективно на портфейлите. Тази реорганизация очаквам да окаже натиск върху статичния пазар.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg