Брокери: Оптимизмът от миналата седмица се пренася в настоящата

1235
Брокери: Оптимизмът от миналата седмица се пренася в настоящата

Както всяка седмица, така и през тази екипът на Profit.bg попита трима пазарни участници за очакваните настроения през следващите шест дни. Ето и техните мнения:

Борислав Попов, брокер, Бета Корп

Активизирането на част от участниците на фондовия ни пазар в края на изминалата седмица поотдалечи индексите от критично ниски нива и им позволи да си поемат глътка въздух. Дали това ще продължи - ще проличи през тази седмица.

Очаквам интересна седмица, свързана със силно волатилна търговия, но все пак с превес на купувачите. Като, разбира се, гореспоменатият превес ще е валиден само за определени компании с добри или очаквано добри тримесечни резултати.

Това ще позволи да видим индексите на по-високи от текущите нива в края на седмицата, но не и такива, че да предизвикат изненада.

Борислав Ников, член на Съвета на директорите, Статус Инвест

След оптимистичните настроения през последните дни на миналата седмица очаквам донякъде те да се пренесат и през тази. След като много от чуждите пазари бележеха растежи през последния месец, като че ли дойде ред и на българския да надигне глава.

Очевидно международната ситуация се подобрява, а и може би всичко лошо, което можеше да се очаква, беше вече отразено в цените на акциите. У нас излезлите отчети изясниха в голяма степен ситуацията около родните компании и не изненадаха особено инвеститорите.

Разбира се, имаше и разминавания с очакванията в положителна или отрицателна посока, но като че ли немалко инвеститори бяха настроени положението да е по-лошо от показаното. Вероятно през следващата седмица ще видим увеличаване на обемите на търговия, след като около празниците оборотите спаднаха. Засиленият интерес от последните дни също ще спомогне за по-активна търговия.

Генчо Генчев, изпълнителен директор, Загора Финакорп

През настоящата седмица очаквам рейнджова търговия в границите около 3%, като някои от ликвидните компании ще направят и повече. Очаквам обемите да се запазят.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg