Брокери: Отчетите са на ход

1205
Брокери: Отчетите са на ход

Както всяка седмица, така и през тази, екипът на profit.bg потърси мненията на трима пазарни участници за предстоящите настроения на Българска фондова борса. Ето какво смятат те:

Бранислав Ганозов, ИП „Фаворит“ АД

След рекордното презаписване на IPO-то на Трейс Груп Холд ни очаква интересна седмица за БФБ. От това презаписване трудно може да се направят изводи за размера на свободните средства, готови да бъдат вложени в акции, но все пак броят на участвалите (над 4000) е показателен за интереса на публиката към фондовата борса. До края на седмицата предстои да бъдат оповестени и деветмесечните счетоводни отчети на повечето емитенти, което също ще повлияе на настроенията на инвеститорите и посоката на търговия.

Иван Бачовски, портфолио мениджър, МКБ „Юнионбанк“

Окончателните резултати от първичното публично предлагане на Трейс Груп Холд ще бъдат оповестени днес, но вече е ясно, че дори и най-големите поръчки ще бъдат удовлетворени с не повече от 15000 лева, което е абсолютно неприемливо за всички големи институционални инвестори. Това, както и очакваните с нетърпение отчети на повечето компании за третото тримесечие, ще активизира участниците и нашите очаквания са за интересна седмица, с повишен обем на търговия и в двете посоки. На хоризонта се виждат и следващите публични предлагания за тази година и доста от борсовите играчи ще преоценят своята стратегия и ще преструктурират портфейлите си. 

Ивайло Стоянов, инвестиционен консултант, УД „Капман Асетс Мениджмънт“ АД

Безпорно събитието на седмицата ще бъде оповестяването на резултатите от IPO-то на Трейс Груп Холд. Огромното презаписване на емисията и изискваната парична гаранция от някой посредници доведе до акумулиране на парични средства, част от които очаквам да се влеят на пазара и това да доведе до положителен тик. От друга страна искането за затваряне на някои репа от страна на банките ще доведе до разпродажби на акции. В заключение, очаквам известна волатилност на пазара през седмицата без съществена промяна на индексите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg