Брокери : Пазарът е в очакване на големите IPO-та

815
Брокери : Пазарът е в очакване на големите IPO-та

Както всяка седмица, така и тази потърсихме мнението на трима от участниците на пазара за това какво очакват да се случи през следващите четири работни дни. Ето и техните мнения :

Георги Бисерински, портфолио мениджър КД Секюритис

„Седмицата след празниците очаквам да бъде спокойна и за фондовата борса. Основният риск, който виждам за пазара в момента е опасността от разпродажби по някои позиции с цел набавяне на свежи парични ресурси за предстоящите големи IPO-та.

От друга страна, дори да има разпродажби не очаквам да бъдат пагубни за пазара, тъй като цените на които някои от компаниите предстоят да излязат на борсата и съответно пазарните им коефициенти, при които ще се продават правят много от търгуваните вече компании евтини.

Независимо от противоречивите мнения за цените на предстоящите борсови дебюти очаквам, че все пак разпродажбите ще изкушат някои играчи.”

Гено Тонев, Инвестиционен консулант, УД Юг Маркет Фонд Мениджмънт АД

„Не очаквам нещо съществено да се случи през следващата седмица. Последните няколко дни показаха, че свободните пари на пазара чакат подходящ момент, за да влязат отново в употреба. Повод за такива действия бяха корпоративни новини около някои публични компании, а с наближаване на крайния срок за публикуване на тримесечните отчети интригата ще се засилва.

Освен данни за дейността на публичните дружества, през следващите няколко седмици инвеститорите ще следят с интерес и дневния ред на редовните общи събрания, от които често се „раждат” любопитни новини.

През следващата седмица очаквам запазване на текущия умерено позитивен тон на търговията, придружен от ниски обеми и тесни граници на движение в цените.”


Никола Цокев, брокер в Пощенска банка

„Пазарът продължава колебливото си движение в очакване на големите IPO-та в края на месеца. Въпреки значителните си левови позиции, институционалните инвеститори се въздържат от сериозни покупки.

От друга страна, чуждестранни инвеститори от време на време купуват книжа от по-ликвидните позиции и предизвикват временно покачване на цените. Очаквам тази тенденция да се запази и през тази седмица.”

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg