Брокери: Положително движение за индексите през седмицата

1060
Брокери: Положително движение за индексите през седмицата

Както всяка седмица, екипът на Профит.бг потърси мнението на трима участници от пазара за очакванията им относно търговията на Българска фондова борса през следващите пет борсови дни. Ето и техните мнения:

Северин Въртигов, портфолио мениджър, БенчМарк Асет Мениджмънт

Очаквам положително движение на индексите през предстоящата седмица. От една страна, понижаването на сконтовия процент в САЩ ще повлияе благоприятно на пазарите в Европа и Азия, което няма как да не даде отражение и на БФБ-София. Освен това, през седмицата ще бъдат публикувани част от консолидираните отчети на дружествата, като очаквам положителни резултати и сериозно раздвижване при някои от холдинговите дружества.

Нели Петрова, брокер, КД Секюритис

Очакванията ми за тази седмицата са за търговия при сравнително ниски обеми. Спадът през изминалата седмица беше продиктуван от външните пазари, които в петък се стабилизираха. Въпреки това, според мен инвеститорите ще предпочетат по-скоро позиция холд през месеца на летните почивки, очаквайки есента нови компании да се листват на Българска Фондова Борса-София.

Никола Цокев, брокер, ТБ Българска Пощенска Банка

Очаквам цените плавно да се възстановяват при условие, че на международните пазари обстановката остане спокойна. В случай на нов срив на някой от развитите пазари, можем да очакваме отражение и у нас. Като изключим тези опасения, наличието на доста свободен ресурс у инвеститорите провокира засилено търсене, което е логично да доведе до възходящо движение. Изненади могат да се очакват около публикуването на консолидираните финансови отчети, което ще се отрази на някои от холдингите и големите компании.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg