Брокери : Предпазливи инвеститори през настоящата седмица

611
Брокери : Предпазливи инвеститори през настоящата седмица

Екипът на Profit.bg потърси мнението на трима от участниците на пазара относно очакванията им за търговията на БФБ-София през настоящата седмица. Ето и техните мнения:

Северин Въртигов, БенчМарк Финанс АД

“Очаквам нестабилният пазар да накара инвеститорите да действат предпазливо и през настоящата седмица. Интерес би могло да предизвика първoнaчалното задължително увеличение на капитала на Хюндай Пропъртис АДСИЦ, като аукционът ще се проведе на 26 март 2007 г.”

“В очакване на вече приближаващите IPO-та борсовите участници не бързат да извършват необмислени покупки, поради което очаквам нов лек спад за двата индекса. Като цяло до публикуването на тримесечните финансови отчети и евентуалното успешно пласиране на нови емисии не очаквам сериозно раздвижване на пазара”

Божидар Павлов, Бора Инвест АД

„Очаквам последната борсова седмица на месеца да протече спокойно и без изненади, по-скоро инвеститорите и спекулантите ще отдъхнат за кратко и ще се настроят за предстоящата поява на резултатите от тримесечните отчети на компаниите. Не малка част от играчите ще прибегнат и до освобождаване на паричен ресурс за първите IPO на борсата през близките 2-3 месеца.”

„След активизиране на консолидационната активност на международните пазари очаквам и у нас през настоящата седмица нивата на търговия да се стабилизират, въпреки че по отношение на обемите съм песимист и не очаквам промяна, т. е. търговия при незначителен оборот. Очаквам и достигане на “дъно” при някои от по-ликвидните позиции, а при тези, които са надценени (по-неликвидните) - продажби до достигане на нивата им от края на 2006 г.”

Паско Пасев, Арго Инвест АД

„Очакванията ми за настоящата седмица са за запазване на тенденцията за ниски обеми на търговия и слаба активност на инвеститорите, което ще доведе до консолидиране на цените около настоящите нива и движение на индексите без ясно определена посока. Статуквото би могло да бъде променено при увеличаване волатилността на международните капиталови пазари и преекспонирането и от спекулантите върху нашия пазар.”

„Институционалните инвеститори са в изчакване на предстоящите първични публични предлагания и по-значими фундаментални фактори за развитието на пазара, което кара дребните инвеститори да бъдат по-предпазливи в своите покупки и продажби. Възможно е известно активизиране на търговията по позицията на Монбат, с оглед предстоящото включване на компанията в състава на SOFIX на 2 Април.”

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg