Брокери: Прибиране на печалбите при част от позициите през седмицата

1092
Брокери: Прибиране на печалбите при част от позициите през седмицата

Екипът на Profit.bg се обърна за мнение към трима от участниците на пазара относно техните очаквания за предстоящата седмица на Българска фондова борса. Ето и коментарите им:

Стефан Ангелов, брокер Варчев Финанс

След рекордите, постигнати от повечето компании, листвани на БФБ-София, очакванията ми са за забавяне на движения на индексите през тази седмица и затваряне на печалбите от повечето спекуланти на пазара. От друга страна позитивните настроения ще се запазят, което ще се отрази в търговията на сравнително добри обеми от акции по отделните емисии.

Стоян Николов, брокер, Първа Финансова Брокерска Къща

Оптимизмът на борсата да се запази и през тази седмица. Очаквам повишение при сините чипове, поради известното съвземане на западните пазари, както и поради очакванията за добрите им финансови резултати към трето тримесечие. Фаворити ще останат дружествата в процедури по увеличение на капитала.

Веселин Моров, брокер Наба Инвест

Силният ръст през последните седмици, инспириран от големия обем свободни парични средства и забавянето на очакваните IPO-та, доведе до известно надценяване на пазара и търговия при висока премия за компаниите. Очаквам през настоящата седмица прибиране на печалби и изменения в тесни граници на индексите.

* Изказаните коментари не представляват препоръка за покупка или продажба на акции

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg