Брокери: Противоречиви очаквания за последната борсова седмица

754
Брокери: Противоречиви очаквания за последната борсова седмица

Както всяка седмица, така и през тази, се обърнахме към експерти за очакванията им относно настроението на Българска фондова борса през последната за годината търговска седмица. Ето и техните мнения:

Никола Цокев, брокер, Юробанк И Еф Джи България АД

Очаквам, че през следващата седмица ще наблюдаваме известно активизиране на търговията без това да се отрази сериозно върху цените на акциите. Вниманието на инвеститорите ще е насочено към новите попълнения на Българска фондова борса - Зърнени храни България и Трейс Груп Холд. Още е рано обаче да се правят категорични прогнози за посоката на пазара.

Красимир Атанасов, портфолио мениджър, Елана Трейдинг АД

Последната седмица традиционно е сред най-позитивните, като особено интензивно очаквам това да се прояви в последния ден. Всички искат да зарадват акционерите си, което обикновено води до Коледни подаръци. Обемите ще бъдат по-скоро вяли, предвид празничното настроение на доста участници, за които поводи за празнуване тази година не липсваха.

Благовест Крачев, брокер, Карол АД

През седмицата очаквам да се запази негативната тенденция на БФБ. По-активна търговия ще има с акциите на Трейс Груп Холд, чийто дебют на борсата беше в събота. В края на седмицата предстои аукцион за продажба на акции от Рекорд АД, който едва ли ще предизвика голям интерес от страна на индивидуалните инвеститори. Предстоят общи събрания на Синергон Холдинг, ЦКБ и Химимпорт, чийто дневен ред едва ли ще бъде в основата на някакви промени в цените на акциите на тези компании.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg