Брокери: Седмицата едва ли ще се различава с нещо от предходната

956
Брокери: Седмицата едва ли ще се различава с нещо от предходната

Както всяка седмица екипът на Profit.bg се допита до трима пазарни участници относно очакваните от тях настроения на Българска фондова борса през следващите пет търговски сесии. Днес това са три дами, ето и техните мнения:

Тереза Трифонова, анализатор, Карол

Търговията през стартиращата днес седмица едва ли ще се различава с нещо съществено от вече изминалата. Очаквам търговия с ниски обеми и задържане на текущите ценови нива. Състоянието на пазара в момента е такова, че липсват необходимите пазарни фактори за по-значими изменения на цените в една или друга посока. След излизането на консолидираните счетоводни отчети през изтеклата седмица, новата седмица не предлага значими корпоративни събития. Все пак ще бъде интересно как пазарът ще интерпретира полученото в петък уведомление от „Монбат” АД за осъществените през месец август обратни изкупувания - формиращи около 30% от търговията с акциите на дружеството през изтеклия вече месец.

Тамара Бечева, анализатор, Елана Трейдинг

Очаквам настроенията през следващата седмица да се запазят и търговията да се задържи в текущия рейндж между най-добра оферта „купува” и „продава”. През изминалата седмица дори консолидираните отчети не можаха да раздвижат пазара и оборотите останаха около 2 млн. лв., като изключим прехвърлянето на няколко големи пакета. Българо-Американска кредитна банка може да привлече вниманието на инвеститорите, след като 49.99% от капитала бяха прехвърлени извънборсово в петък, а други 57 000 акции се изтъргуваха по време на сесията. Малко вероятно е да станем свидетели на някакви съществени движения, но отпуските свършват и инвеститорите може да раздвижат пазара.

Галя Стефанова, брокер, Статус Инвест

Очакванията ми за настоящата седмица са за запазване на настроенията на инвеститорите от последните няколко седмици. В първите дни на седмицата е възможно да се усети влиянието на оповестените в края на миналата седмица консолидирани финансови отчети, но това едва ли ще доведе до по-съществени изменения в индексите и оборотите. Като цяло, вниманието ни продължава да бъде насочено към международните финансови пазари в очакване на положителни новини от там.

Материалът е с информационен и прогнозен характер, като не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...