Брокери: Следете търговията с правата на Химимпорт и книжата на СБС и Бианор

1349
Брокери: Следете търговията с правата на Химимпорт и книжата на СБС и Бианор

Трима от участниците на пазара споделиха своите очаквания пред profit.bg за търговията на Българска фондова борса през настоящата седмица. Ето и техните мнения:

Гено Тонев, портфолио мениджър, Юг Маркет Фонд Мениджмънт АД

Очакванията ми за тази седмица са свързани със старта на търговията с права на Химиимпрт и регистрацията на няколко нови емисии акции. Книжата на СБС и Бианор са нови за пазара и, макар и малки като емисии, ще е интересно с какви очи ще погледнат на тях инвеститорите.

Новите акции от увеличение на капитала на Евроинс и Индустриален капитал холдинг също ще стимулират активността на търговците, като не изключвам възможността част от тях да приберат печалби и да насочат ресурс към други компании, които в момента са "модни". Като цяло очаквам сравнително спокойна търговия и умерени движения на индексите, като най-вероятно стойностите им в края на седмицата няма да се различават съществено от текущите.

Краят на отпускарския сезон е възможно да налее нова ликвидност на пазара, но това едва ли ще се отрази силно върху цените на активно търгуваните емисии.

Борислав Ников, Член на Съвета на директорите, Статус Инвест

През следващата седмица очаквам продължаване на позитивните настроения на фондовата ни борса. След понижението, породено в известна степен от ситуацията на международните пазари, оптимизмът отново се върна и това даде отражение в цените на акциите, а оттам и до нови рекорди на борсовите индекси.

Причина за това продължават да са добрите отчети и положителните корпоративни новини, някои от които не намериха отражение в цените в първата половина на август поради изчакването на инвеститорите предвид международната конюнктура.

Минчо Минчев, брокер, Инвестбанк

През настоящата седмица стартира вторичната търговия с акции на Специализирани Бизнес Системи и Бианор. Двете компании като представители на сектора IT технологиите ще отъпкват пътя на сектора към капиталовия пазар. Също така стартира и търговията с правата от увеличението на капитала на Химимпорт, по-рано този месец от мажоритарния собственик обявиха, че ще запишат целия полагащ им се брой акции, което ще ни лиши от интриги по позицията.

Във фокуса на инвеститорите на българския пазар все още остават събитията на международните пазари, където волатилитета и несигурността от задълбочаване на кризата в сектора на недвижимите имоти остават високи.


* Изказаните коментари не представляват препоръка за покупка или продажба на акции

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg