Брокери: Търговията с акциите на КТБ ще е водещото събитие на пазара

704
Брокери: Търговията с акциите на КТБ ще е водещото събитие на пазара

Търговията с акциите на Корпоративна Търговска Банка се очертава като събитие №1 за седмицата според трима от брокерите на Българска фондова борса, споделили очакванията си пред Профит.бг.

Нели Петрова, ИП КД Секюритис

Търговията с акциите на Корпоративна Търговска Банка ще са най-интересното събитие на Българска фондова борса през следващите пет дни. Презаписване на пазарни поръчки от четиринадесет пъти и седем на лимитирани седмицата ще покаже дали интересът към банката се е задържал от инвеститорите.

Тази седмица е и последния ден за заплащане на записаните нови акции от увеличението на капитала на Еврохолд България, където търговията от вторичното предлагане до момента премина през много спадове и покачвания на цената.

Пламен Ганчев, Дилингова финансова компания АД

Очакванията ми са, че търговията през следващата седмица ще е подкрепена от позитивни очаквания от страна на инвеститорите, породени от пускането на новите акции от увеличението на капитала на Корпоративна търговска банка и на Първа инвестиционна банка на БФБ. Тези събития ще са водещи за пазара, като сериозен интерес ще има както от дребните играчи така и от стратегически инвеститори. Това би трябвало да е тласъка за борсата, който липсваше през изминалата седмица и индексите отново да се окрасят в зелено.

Ясер Ел Амин, БенчMарк Финанс

Предстоящата борсова седмица ще бъде подвластна на търговията на книжата на Корпоративна Търговска Банка, която започна днес. В ранната търговия при голям интерес бяха изтъргвани над 40 хил. броя.

Инвеститорите ще очакват и започването на търговията с акциите на Първа инвестиционна банка, която ще започне на 22 юни. Заради новите емисии на пазара са възможни да настъпят леки корекции, тъй като инвеститорите ще преструктурират портфейлите си.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg