Брокери: Търговията ще премине под сянката на международните пазари

1247
Брокери: Търговията ще премине под сянката на международните пазари

Както всяка седмица, така и през тази екипът на Profit.bg се допита до трима пазарни участници относно очакваните от тях настроения на Българска фондова борса през следващите пет дни. Ето и техните мнения:

Тамара Бечева, анализатор, Елана Трейдинг

Настроенията през следващата седмица ще останат под влияние на движенията на международните пазари, въпреки очакванията за отслабване на корелацията. Негативната тенденция у нас се дължи на външни фактори и инвеститорите ще останат предпазливи.

Възможно е известно подобрение на търгуваните обеми поради предстоящите промени в SOFIX. Новите компании в индекса може да се радват на интерес, но при последните изменения не се наблюдаваше някакво движение по позициите.

Тереза Трифонова, анализатор, Карол

Не очаквам и през тази седмица търговията на БФБ да ни изненада с нещо в положителна насока. Все пак интерес ще предизвика стартирането на вторичната търговия с акциите на Агрия Груп Холдинг във вторник.

Както се убедихме през изтеклата седмица, добрите консолидирани отчети на дружествата не успяха да променят пазарните настроения. Обемите на търговия ще се запазят ниски, като основна причина за това е позицията на изчакване, която са заели участниците на пазара.

Ситуацията няма да претърпи коренна промяна не само през тази, а и през близките седмици. Погледите са насочени основно към случващото се на развитите пазари и битката на американската икономика с рецесията.

Нели Петрова, брокер, КД Секюритис

Докато външните пазари продължават да падат и нашият пазар ще следва тази тенденция. Друг е въпросът, че все по-евтините компании в един момент ще станат доста атрактивни за покупка и когато спадът премине, купувачите на ниски цени ще реализират добри резултати, защото след спад идва възход.

Материалът е с информационен и прогнозен характер, като не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg