Брокери: Възможно прибиране на печалби и забавяне на темпото

1246
Брокери: Възможно прибиране на печалби и забавяне на темпото

Както всеки понеделник, така и този, се допитахме до трима от участниците на пазара относно очакванията им за търговия през седмицата. Този път мнения ни предоставиха три дами.

Нели Петрова, ИП "КД Секюритис" ЕАД

В края на септември борсовите индекси са на рекордни нива, като тенденцията е да се запази възходящият тренд в очакване на по-добри отчети на компаниите за третото тримесечие на годината. По-интересно в първата седмица на октомври е аукционът за неупражнените права от увеличението на капитала на Химимпорт и последната дата за търговото предложение на ЗПАД ДЗИ (02 октомври 2007 г.).

Надя Неделчева, анализатор, Карол Капитал Мениджмънт

През настоящата седмица не се очертават значими корпоративни събития, но независимо от това очаквам, че зарядът на борсовата търговия ще остане висок и през следващите сесии. Към момента еуфорията взема връх над разум и фундамент, като по-вероятно е оптимистичните настроения сред участниците на пазара да продължат да доминират търговията в краткосрочен план.

Въпреки че по някои позиции може да видим известно прибиране на печалби и забавяне на темпото, очакванията ми за седмицата като цяло са за продължение на възходящия тренд и нови рекорди.

Надя Петрова, анализатор, УД Елана Фонд Мениджмънт

След повече от еуфоричното настроение и поредицата от рекорди, на които станахме свидетели напоследък, през настоящата борсова седмица най-вероятно ще видим известно прибиране на печалби, като най-засегнати ще са акциите на силно поскъпналите позиции. Фундаментът на повечето компании говори за надценяване, но този фактор като че ли е позагубил от значението си на българския пазар на акции.

Като цяло обаче настроенията остават положителни и евентуална корекция би имала краткосрочен ефект. Седмицата не обещава да бъде богата на новини и събития, като по-голямо раздвижване вероятно ще наблюдаваме във втората половина на месеца при публикуването на отчетите за деветмесечието. Акцентът на седмицата ще бъдат аукционите за неизползваните права от увеличението на капитала на Химимпорт и Адванс Екуити Холдинг, които ще се проведат във вторник.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg