Брокери: Вниманието на инвеститорите ще се насочи към компаниите с предстоящи увеличения на капитала

1016
Брокери: Вниманието на инвеститорите ще се насочи към компаниите с предстоящи увеличения на капитала

Трима от участниците на пазара споделиха своите очаквания за търговията на Българска фондова борса през настоящата седмица. Ето и техните мнения:

Благовест Крачев, ИП Карол

"Смятам, че търговията ще бъде сравнително спокойна през следващата седмица. След публикуването на консолидираните финансови отчети на повечето компании търговията би следвало да се стабилизира. Характерната за отчетните периоди по-висока волатилност вероятно ще намалее, поради това че финансовата информация вече е отразена в цените на акциите.

Не са насрочвани ОСА за следващата седмица, от които да очакваме интересна информация. Определено във фокуса на инвеститорите през седмицата ще бъде търгът за неупражнените права на Еврохолд България. Очаквам промени в стойността на акциите на холдинга, в зависимост от това на каква цена ще се продадат оставащите права във вторник."

Стефан Ангелов, ИП Варчев Финанс

"След значителните повишения на индексите през последните няколко седмици очакванията ми за търговията са за бавно и плавно повишаване на основните индекси и по-слабо търгувани обеми от съответните емисии.

Някои благоприятни новини като увеличения на капитали и разпределение на дивиденти при отделните компании ще дават благоприятно отражение и през тази седмица. Позитивното темпо ще продължи на Българската фондова борса. Станалите вече традиция рекорди също ще бъдат част от пейзажа и ще доведат до значителни печалби на участниците."

Паско Пасев, ИП Арго Инвест

"Очакванията ми за предстоящата седмица са за консолидиране на цените около настоящите нива при спокойна търговия и намаляваща активност. След преминаване на ефекта на консолидираните отчети върху пазара, вниманието на инвеститорите вероятно ще се насочи към компаниите с предстоящи увеличения на капитала и сплит на своите акции.

С оглед достигнатите максимуми по редица позиции не е изключено прибирането на печалби от спекулантите, но това според мен няма да доведе до съществено изменение на цените. Възможно е известно активизиране на търговията по позицията на Стара Планина Холд, след постъпилата в събота информация за сплит на акциите на дружеството."

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg