Брокери : Запазване на ниските обороти през седмицата

663
Брокери : Запазване на ниските обороти през седмицата

В седмицата на две IPO-та трима брокери се съгласиха да дадат мнения пред Profit.bg за очакванията си за следващите пет търговски сесии. Ето и техните мнения :

Ангел Хаджийски, ИП Капман

„През настоящата седмица очаквам вниманието на инвеститорите да бъде насочено към предстоящите първични предлагания. Не очаквам да има значителна промяна в оборота на фондовия пазар, като прогнозата ми е за запазване на ниските обеми, постигнати през последните работни дни и превес на мечките над биковете.

След средата на седмицата е възможно натискът на продавачите да отслабне и двата борсови индекса да възстановят нивата си до близки до текущите нива".

Стефан Ангелов, ИП Варчев Финанс

„През тази седмица вниманието на участниците на капиталовия пазар ще бъде насочено предимно към предстоящите листвания на изба „Тодоров” и най-вече „Каолин”. Несигурността относно това дали продължава или е приключила корекцията на пазара също ще спомогне за една умерена седмична търговия, най-вероятно със сравнително ниски обеми и без особени изменения на ценовите равнища.

Съществува и опасението, че рано или късно някое IPO ще се представи далеч по-малко успешно от регистрираните досега и едва ли можем с пълна убеденост да изключим подобно развитие за настоящите първични предлагания. Твърде е възможно да бъдат публикувани тримесечните отчети на някои от дружествата, което разбира се е логично да се отрази на текущото им котиране.

Като цяло смятам, че предпазливостта ще бъде предпочетена, което ще се отрази негативно върху търгуваните обеми и котировките на ликвидните предприятия на БФБ през седмицата”.

Бранислав Ганозов, ИП Фаворит АД

„През започващата седмица вниманието на инвеститорите ще бъде насочено основно към предстоящите две публични предлагания на акции на нови емитенти. Това едва ли ще бъде съпроводено от някакви масирани разпродажби на БФБ с цел набиране на парични ресурси, а по-скоро ще се запазят ниските борсови обороти от последните седмици.

Някаква по-сериозна активност може да се очаква при търговията с акции на някои от холдинговите дружества и дружествата със специална инвестиционна цел (АДСИЦ) като едва ли ще има големи изменения на нивата на двата борсови индекса”.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...