Консултант по лидерство и стратегическо развитие идва у нас

2212
Консултант по лидерство и стратегическо развитие идва у нас

От 23 до 27 ноември у нас ще гостува Стивън Стромп. Той ще пристигне за 5-дневния семинар International Business & Managerial Leadership. Поканата към него е от Теодор Георгиев, който е управител на Balkan Equity Partners. Ето и краткото ни интервю с г-н Георгиев:

Кой е лекторът на семинара е по какъв начин е свързана биографията му с България?

Стивън Стромп е професионалист с над 15 години академичен и практически опит като консултант и инструктор по управленско лидерство, организационно развитие, продажби, международен маркетинг и реклама.

През годините на своята кариера Стивън създава дългосрочни взаимоотношения с различни компании и мениджъри от Централна и Източна Европа, Русия, САЩ и Коста Рика. Водил е курсове и семинари за University of Phoenix, Columbia College, DePaul University. В момента преподава за University of Nebraska в Омаха, САЩ - градът, където живее и работи финансовото гуру Уорън Бъфет.

Стивън Стромп е и бивш директор и декан на City University за България. Той има много добър поглед върху българските компании и мениджъри, тъй като е живял в България за период от 5 години, а сега продължава да поддържа контакт със своите добри приятели тук.

В кои области е неговата компетентност?

Стивън е сертифициран консултант по лидерство и стратегическо управление и развитие на компании. Той е водил семинари и консултирал компании в следните сфери:

Управленско лидерство (Managerial Leadership), Глобални пазарни стратегии (Global Market Strategis), Критично мислене за мениджъри (Critical Thinking for Decision Makers), Стратегии за навлизане в пазар (Market Entry Strategy), Международен бизнес, Бизнес етика и други.

Как е структуриран семинарът в тематично отношение?

Семинарът покрива три основни теми - „Международен бизнес" (International Business), „Управленско лидерство" (Managerial Leadership) и „Да управляваш днешните професионалисти" (Leading Today's Professionals). В темата за международен бизнес ще се говори също и за „Глобална бизнес етика" и „Обслужване на глобални клиенти," теми изключително необходими за българските компании и мениджъри.

С какво е актуален като тематика?

Темите, които ще се разгледат по време на семинара, са изключително актуални, особено в момент на световна икономическа и финансова криза, когато е важно да знаеш как да запазиш клиентите си, да мотивираш екипа си, да бъдеш етична компания и същевременно да търсиш нови пазарни ниши. Казано накратко - да знаеш как да бъдеш лидер във всичко, което правиш ти и компанията, която управляваш.

В каква насока е полезността му?

Този семинар може да бъде наречен „кратка версия" на MBA по мениджмънт. Знанията, които ще придобият участниците, са същината на една магистърска програма по мениджмънт - как да бъдат успешни лидери и мениджъри, как да станат водещи мениджъри не само в компанията, но и в своите сфери, и в страната.

В продължение на 5 дни (30 часа) мениджърите ще получат в синтезирана форма знания, за които биха инвестирали много повече време и пари, в сравнение с една MBA програма.

За какъв тип професионални групи е предназначен семинарът?

Подходящ е за хора, които заемат мениджърски позиции и искат да придобият знания как успешно да водят своя екип. Основната група участници са изпълнителни директори на компании, мениджъри на отдели, собственици на компании, предприемачи, лидери на екипи и консултанти. Семинарът би бил полезен и на професионалисти, които работят с корпоративни клиенти и такива, които отговарят за развитието на човешките ресурси в дадена компания.

Защо е необходим на мениджърите?

Участниците в семинара ще научат как компанията им да навлезе успешно в нов пазар, как да управляват бизнес-етична и социално отговорна компания, как да създават лоялни клиенти. Ще получат знания за различни управленски стратегии за подобрение работата и продуктивността на своя екип, стратегии за ефективно лидерство и управление на компанията, как да ръководят промените в организацията. Мениджърите ще научат как да правят „Лидерски план за действие", както и как да следят за неговото практическо приложение и изпълнение.

Какво е мнението Ви за обученията на професионалистите на високи мениджърски позиции? Необходимо ли е то и ако да - на кой етап от тяхната кариера?

Университетското образование, което имат мениджърите в България, дава една добра начална теоретична подготовка. Безспорен е фактът обаче, че ако човек иска да изпревари събитията, конкуренцията и ситуацията, той трябва да е в крак с най-новите тенденции. Един мениджър или собственик на компания трябва по всяко едно време да търси допълнително познание, близко до практиката. Семинари, като този, който организираме, са перфектното място за получаване на знания, обмен и/или пораждане на идеи, и установяване на контакти с други мениджъри и предприемачи. Постоянното участие в подобни семинари би бил само от полза за професионалистите на високи мениджърски позиции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg