Община Русе продава "Изкуство - ДВ" ЕООД за 6.28 млн. лв.

1345
Община Русе продава

Община Русе подготвя приватизацията на сградите на бившата Академия за обществени науки и стопанско управление и предприятието "Изкуство - ДВ" ЕООД, известно
в миналото с производството си на българските детски колички, се съобщава в докладна записка на кмета Божидар Йотов.

При направения анализ и оценка на финансовото състояние на "Изкуство ДВ" ЕООД се констатира, че дружеството стремително загубва пазарни позиции. В резултат на намаленото производство дружеството изпада в невъзможност да покрива текущите си задължения. Според кмета дружеството е изпаднало в тежко финансово състояние и се налага своевременно спешно да се включи в програмата за приватизация.

През последните години в "Изкуство ДВ" ЕООД се произвежда повече тръбна мебел, отколкото известните по-рано детски колички, информира БТА.

Според приватизационната програма общината на Русе подготвя търг с явно наддаване на 24 април за сградите на бившата АОНСУ - Академията за обществени науки и стопанско управление.

Първоначалната цена в търга е 6.28 млн. лв., която е намалена спрямо обявената през миналата година – 9.211 млн. лв. Огромните сгради не бяха продадени през 2007 година поради липса на инвеститорски интерес.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg