10 лоши навика, които да спрем, преди да навършим 30 г.

7423
10 лоши навика, които да спрем, преди да навършим 30 г.

Двадесетте години на много хора са време на забавления, купони, малко работа, срещи с приятели, връзки…Но идват 30-те и трябва да започнем да се замисляме за семейство и бъдеще и да изоставим някои от „вредните“ си навици.

Какво трябва да променим, ако сме на прага на третата декада от живота ни?

Спазвайте плановете с приятели


Ако сте се разбрали да обядвате или вечеряте с приятел, не отменяйте срещата няколко часа предварително - освен ако нямате наистина основателна причина.

Уморени сте и изнервени? Това е още по-добра причина да запазите срещата. Изследванията показват, че излизането с приятел може да повдигне настроението ви и да намали стреса.

Не купувайте много и евтини дрехи

Вместо да купувате много на брой, но евтини дрехи, които ще облечете само веднъж, по-добре инвестирайте в една-две качествени дрехи, на които ще се радвате по-дълго време.

Не бъдете обсебени от онлайн запознанства

Човекът, с когото чатихте три седмици, все още не ви е поканил на среща? Значи няма и да го направи. Приемете го и махнете поглед от телефона.

Защо не поговорите и не контактувате с хора от живота около вас? Доста по-забавно е!

Не се страхувайте да питате за повишение

Проучване от 2015 г. установява, че почти 60% от работещите не искат повишение, главно защото се чувстват неудобно да питат. Всички ние работим и когато полагаме усилия, искаме те да са оценени. Ако вие се чувствате така, не се страхувайте да питате.

Не пренебрегвайте грижата за лицето

Да, трябва да измиете лицето си преди лягане. Не, не бива да махате пъпките сами. Замислете се, че трябва да започнете да се грижите за вашата кожа и да се подлагате на редовни процедури, за да я съхраните по-дълго млада и свежа.

Не забравяйте да се обадите на по-възрастните роднини

Вашите родители, баби и дядовци ще се радват да чуват гласа ви по-често. Спрете да се извинявате и да го отлагате. Просто им се обадете и ги попитайте как са. Това не само ще ги зарадва, но може да ви накара да се почувствате по-добре.

Не се чувствайте виновен за вашия успех

Ако започнете невероятна нова работа или бизнес, може да се случи нещо странно: хората може да ви избягват. Звучи като клише, но това се дължи на факта, че ревнуват или се чувстват несигурни.

Не позволявайте това да ви накара да се почувствате зле, неудобно или извинително за успеха си. Ако са ви истински приятели, ще ви приемат каквито и да сте.

Не бъдете с човек насила

Знаем, че една връзка невинаги е слънце и цветя. Неизбежно ще има препятствия по пътя. Вашият партньор трябва да ви накара да се чувствате щастливи, сигурни, красиви и обичани - и ако тези чувства не са се появявали дълго време, трябва да преосмислите партньорството.

Не приемайте "не" за отговор, без да опитвате отново

Има неща, за които не можете да направите нищо, но ако става дума за въпроси, които са много важни за вас, като работа, отношения, лично щастие, не приемайте винаги „не“, а се опитайте отново, докато не получите наистина сериозен аргумент.

Спрете цигарите (и соларуима)

С пушенето вредите не само на себе с, но и на хората около вас. А с желанието да имате винаги матова кожа, може да си докарате доста неприятни последици за здравето. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg