10 неща, които богатите хора правят, а бедните не

42263
10 неща, които богатите хора правят, а бедните не

Богатите хора просто се справят добре с парите или пък има нещо по-съществено от това, което спомага за техния успех?

Повечето хора биха се съгласили, че изборът на определен начин на живот и ежедневни навици са също толкова ценни в преследването на богатството, както и доброто разбиране на финансовите въпроси.

Има някои неща, които никога не трябва да правите, ако финансовата сигурност е една от основните ви цели.


Наскоро американският автор Том Корли публикува списък с десет неща, които спомагат за забогатяването, последван от списък с 18 неща, заради които хората не могат да забогатеят.

Друг автор - Дейв Рамзи, пък услужливо съкрати идеите на Корли в собствен списък от 20 точки, от който пък news.com.au са извадили 10 неща, които богатите хора правят, а бедните не. Трябва да се има предвид, че тези неща нямат нищо общо с парите.

Ето ги и тях:

1. Хранят се правилно

В проучване, направено от самия Корли, той открил, че 70% от богатите хора приемат по по-малко от 300 калории от джънк фууд на ден. За сравнение 97% от бедните хора приемат по над 300 калории от джънк фууд дневно.

2. Не разкриват картите си

От този тип хора ли сте, които съобщават на глас всяка мисъл, която минава през главата ви? Спрете да го правите. Това не ви прави да изглеждате смел, или готин, или визионер или каквото и да било, а вместо това ви лепва етикет опасен, потенциален предател и определено не човек, който ще получи повишение. Корли открива, че 11.6% от богатите хора казват какво мислят, в сравнение с невероятните 69% от бедните хора.

3. Поставят си цели

Общо 80% от богатите хора са концентирани върху постигането на някаква цел, в сравнение с едва 12% от бедните хора. Вероятността богатите хора да си записват целите е четири пъти по-голяма в сравнение с бедните хора. Корли също така казва, че трябва да се прави разлика между желание и цел.

Вижте още: Как успелите хора се зареждат с енергия докато останалите спят? 

4. Поддържат форма

Знаете какво казват за здравото тяло и здравия дух. Според Корли 76% от богатите хора правят аеробни упражнения поне по четири пъти в седмицата. Едва 23% от бедните хора могат да се похвалят със същото.

5. Организирани са

Прекалено елементарно е, за да е истина, но 81% от богатите хора имат списък с неща за вършене. Едва 19% от бедните хора имат такъв. Можете да опитате със старомодния лист хартия и химикал. Задраскването на свършените вече неща ще ви кара да се чувствате добре.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg